Gebze- Kocaeli
PVC sentetik bir plastik ürünüdür. Temel bileşeni, ham petrol ve klor maddeleridir. Bu iki madde işlendiğinde; Polivinil Klorür materyali ortaya çıkar. PVC’nin en önemli özelliği; fiyatının uygunluğu ve dayanıklı olmasıdır.
PVC Zemin Kaplamanın Özellikleri Nelerdir?
- Temel bileşenleri sebebiyle; yanıcı olmayan bir yapıdadır.
- Yapısında kabarma mümkün değildir. Nedeni ise; PVC maddesinin içerisine sıvıların geçemiyor oluşudur.
- Sıvıya karşı dayanıklı bir maddedir. PVC zemin kaplamaların üzerine sıvı teması olduğunda; sadece zeminde kalır. Sıvının sadece temizlenmesi yeterlidir. Kaplamaya herhangi bir kalıcı hasar vermez.
- Sıvı ya da benzeri maddelerin teması; PVC zemin kaplamalarda küflenme, rutubet gibi durumlara sebebiyet vermez.
- Ürünler antibakteriyel özelliktedir. Bu da hijyenik olduğunun göstergesidir.
- Temizlenmesi kolay ve rahattır.
- Dayanıklı malzemelerden üretildiğinden; ağır yüklerde bile deformeler oluşmaz.
- Rulo ya da karo olarak piyasada yer alır.
- Isıya dayanıklıdır.
- Estetik görünüme sahiptir. Bu da tercih edilirliğinde etkin bir rol oynar.
- Maliyet açısından avantajlıdır. Bakım ve imalat fiyatları düşük olduğundan; satış fiyatları da düşüktür.
- Uzun yıllar boyunca kullanılabilir yapıya sahiptir.
- Zemin tipine ve müşteri tercihine göre, yapısal olarak iki modeli vardır. Bunlar; esnek ve esnek olmayan modellerdir.
Heterojen Pvc zemin kaplama fiyat Seçenekleri Nasıldır?
Diğer kaplama modellerine göre; PVC türü zemin kaplamalar, daha uygun fiyatlıdır. İhtiyaçların artması, PVC maddesinin genel özellikleri ve dayanıklılığı gibi sebepler, talep oranlarını da yükseltmiştir. PVC maddesinin yurtdışından temin edilmesinden dolayı, ürün fiyatları döviz kuruna göre hesaplanır. Yine de; PVC zemin kaplama fiyatları, makul seviyede olmaya devam etmektedir. PVC ile kaplanacak alanın yüz ölçümü, kesin fiyatın belirlenmesinde en önemli faktördür.
PVC Zemin Kaplamada Kullanılan Katkı Maddeleri Nelerdir?
- Kurşun Dengeleyici özelliğe sahip maddeler
- Kadmiyum
- Plastikleştirici yapıya sahip olan özel bileşenler
- Kalsiyum Çinko stabilizatör maddeleri
- Baryum Çinko stabilizatör maddeleri
- Organotin
Heterojen PVC Zemin Kaplama Alanlara Nasıl Uygulanır?
PVC zemin kaplama işlemleri, uygulanacak alana ve malzeme yapısına göre değişiklik gösterir. Yapılan ilk işlem ise, zemini kaplamaya uygun hale getirmektir.
- Zeminin Hazırlığı: PVC ile kaplanacak yüzeyin kuru ve temiz durumda olmasına dikkat edilmelidir. Zemin mutlaka düz bir biçimde olmalıdır. Zeminin düz olması ile PVC kaplamanın rahat bir şekilde uygulanması doğru orantılıdır. Bu aynı zamanda estetik açıdan da önemlidir. Düz zemine uygulanan PVC kaplama, göze daha şık görünür. Desenli olarak tercih edilen PVC kaplamalar da, kusursuz zeminlerde daha dikkat çekici özelliğe sahip olurlar. Uygulama yapılmadan önce zeminin sıcaklığına dikkat edilmelidir. Sıcaklık aralığı 12-18 derece olmalıdır. Nem oranı da, en fazla %10 olmalıdır. Zeminde kot farkı varsa, mutlaka kapatılır. Yüzeydeki bozukluklar da, çelik macun yardımıyla yok edilir. Aynı zamanda PVC uygulanacak yüzeyde boya olmamasına özen gösterilmelidir.
- Zemine Uygulama İşlemi: İlk önce yapılan işlem, yapıştırıcının yüzeye sürülmesidir. Kullanılacak ürünün yapısına göre, yapıştırıcının bekleme süresi değişiklik gösterir. Yapışkan maddenin üzerine, PVC zemin kaplamada kullanılacak olan malzeme yerleştirilir. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken en önemli husus; hava sirkülâsyonunun olmaması gerektiğidir. Aynı zamanda yapıştırıcı uygulanan yüzey, tozdan arındırılmış olmalıdır. PVC malzemesi sert yapıda tercih edilmişse; malzeme ısıtılır. Desensiz bir model zemine uygulanırken, işleme köşelerden başlanır. Desenli bir model zemine uygulanacaksa; işleme orta kısımdan başlanır ve kenarlara doğru devam edilir.
Heterojen PVC Zemin Kaplamanın Kullanım Alanları Nedir?
Kullanımı oldukça yaygınlaşan PVC zemin kaplamalar, çoğu alanda karşımıza çıkar. Ekonomik ve şık olmasından dolayı, alan kaplamalarında en çok tercih edilen üründür. Genel olarak kullanıldığı yerler şöyledir;
- Konser alanları
- Sinema ve tiyatro salonları
- Fabrikalar
- Bankalar
- Kamu binaları
- Yemekhaneler
- Röntgen odaları
- Hastaneler
- Eczaneler
- Restaurantlar
- Marketler
- Otel odaları
- Kapalı spor alanları
- Konferans salonları
- Fuar alanları
- Okullar
- Kreşler
- Mağazalar
- Yatakhaneler
- Okullar
- Dispanserler
- Sağlık ocakları
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN